Študentska dela v IT industriji: priložnosti za generacijo Z v svetu vrednot in inovacij

Študentska dela v IT industriji: priložnosti za generacijo Z v svetu vrednot in inovacij

Danes je IT vodilna panoga v svetu, ki ne zagotavlja le odličnih plač in drugih materialnih pogojev, temveč zagotavlja tudi širši nabor vrednot, usmerjenih v visoko spoštovanje delavcev.

Generacija Z = generacija bodočih podjetnikov in zaposlenih, ki jih bodo delodajalci cenili!

Generacija Z in IT industrija se zdita popolna kombinacija. Mlade odlikujejo inovativnost, pogum, svoboda nasprotovanja in vizija prihodnosti. Če si pripadnik generacije Z, veš, da je to res.

Spodaj si oglej 5 kul in vznemirljivih študentskih del, ki te čakajo v zelo napredni industriji IT, in si oglej tudi katera vprašanja bi moral postavljati na razgovoru za službo.

Razvojni inženir – razmišljaš o tem, da bi postal developer?

Naj te beseda inženir ne zmede. Skratka, IT razvijalci so strokovnjaki za razvoj programske in strojne opreme. To delo vključuje načrtovanje, testiranje in vzdrževanje programske opreme ter razvoj novih izdelkov strojne opreme. Ja, v bistvu boš programer, se ne sliši slabo, kajne?

Razvojni inženirji običajno delajo v timih in uporabljajo različne programske jezike in tehnologije, in če se zaposliš v dobrem podjetju, boš imel priložnost vsakodnevnega napredovanja in razvoja na vseh področjih.

To je eno od delovnih mest, ki se nam zdi idealno za pripadnike tvoje generacije, glede na to, da si del skupine ljudi, ki so „na tekočem“ s tehnologijo, zato ti programski jeziki verjetno ne bodo videti kot hieroglifi.

Imel boš priložnost nenehno gledati v prihodnost, razvijati nove ideje in načrtovati naslednje korake, hkrati pa rokovati z najnovejšimi tehnologijami v digitalnem svetu.

Svetovalec za IT varnost oziroma IT Security Consultant

Brez skrbi, to ni SOVA ali katera koli druga obveščevalna agencija. 

V današnjem digitalnem poslovnem svetu je izjemno pomembno, da smo na splošno varni, da zaščitimo zasebne podatke in napredne sisteme pred kibernetskimi napadi. Skoraj vsako veliko podjetje potrebuje strokovnjaka za IT varnost.

To ni programiranje, je pa programerjeva plača. Imamo nekaj znancev, verjemi nam na besedo. 

Svetovalci za IT varnost analizirajo grožnje in ocenjujejo tveganja ter nato priporočajo ustrezne zaščitne ukrepe. To delo vključuje razumevanje različnih vrst kibernetskih napadov, pa tudi poznavanje programskih orodij za zaščito podatkov.

Zakaj je to delo kot nalašč za generacijo Z?

Pripadniki generacije Z imajo močan čut za socialno pravičnost in želijo pomagati v boju proti spletnemu kriminalu, poleg tega pa so tudi precej družbeno ozaveščeni. 

Svetovalci za IT varnost so bistvenega pomena v današnjem svetu in generacija Z je pripravljena sprejeti ta izziv.

Podatkovni analitik – danes eden najbolj iskanih poklicev

Podatkovni analitiki so strokovnjaki za analiziranje velikih količin podatkov in odkrivanje skritih informacij. To delo vključuje zbiranje, obdelavo in interpretacijo podatkov, nato pa izdelavo poročil in priporočil za boljše in učinkovitejše poslovanje.

Podatkovni analitiki delajo v različnih panogah in za analizo podatkov uporabljajo različna programska orodja. 

Hmm, upamo, da te prvi stavki niso zdolgočasili … Če pa ti povemo, da je podatkovni analitik eden najbolj iskanih poklicev in da so ekipe, sestavljene iz strokovnjakov s tega področja, skoraj nujne za učinkovito poslovanje vsakega podjetja, ti bo to zvenelo bolje. 

Generacija Z je odraščala s tehnologijo, ki proizvaja velike količine podatkov, pripadniki tvoje generacije pa so tudi najbolj vešča skupina ljudi za uporabo aplikacij in družbenih omrežij.

Tvoje izhodišče je zdaj videti bolj mamljivo, kajne?

Podatkovni analitik je razburljivo delo, ki ponuja priložnost iskanja novih informacij, manipulacije z njimi in sprejemanja pomembnih odločitev na podlagi podatkov.

Zate bo zanimivo vsaj poskusiti…

UX oblikovalec – bodi zadolžen za izdelavo najbolj privlačnih spletnih strani in aplikacij

UX oblikovalci so strokovnjaki za oblikovanje uporabniške izkušnje, povezane z razvojem aplikacij in spletnih mest, ki so privlačne za daljše bivanje in praktične za uporabo.

Več kot je kakovostnih UX oblikovalcev, manj bo grdih spletnih strani …

Ustvarjanje interaktivnih aplikacij in spletnih strani, ki so intuitivne in enostavne za uporabo, bodo tvoje vsakodnevne naloge. UX oblikovalci so na splošno precej prijetni in kul ljudje, zato bo delo z njimi pravo veselje.

To je eno tistih delovnih mest, namenjenih generaciji Z, ki je odraščala z digitalnimi mediji in dobro pozna različne vmesnike in aplikacije. Nekateri malo starejši milenijci in boomerji gotovo niti ne bi znali prepoznati, kaj je slab uporabniški vmesnik, medtem ko je za vas mlade to enostavno.

Pozanimaj se, morda je to tvoj prihodnji klic!

Razvijalec veriženja blokov – nekaj podobnega IT strokovnjaku za kripto

Veriženje blokov in IT – zdi se kot brutalna kombinacija!

Razvijalci veriženja blokov so strokovnjaki za razvoj in izvajanje tehnologije veriženja blokov.

To delo vključuje ustvarjanje decentraliziranih sistemov za shranjevanje in izmenjavo podatkov ter razvoj kriptovalut. Razvijalci veriženja blokov uporabljajo različne programske jezike in orodja za ustvarjanje in testiranje sistemov veriženja blokov.

Kriptovalute so že nekaj let glavna svetovna tema in nasploh nova razvojna smer v svetu. Če te zanimajo kriptovalute in služenje denarja prek spletnega trgovanja, poleg tega pa te zanima še IT sektor, bi rekli, da je to prava zgodba zate.

Razvijalci veriženja blokov imajo delo, ki ponuja priložnost za razvoj novih tehnologij, ki lahko spremenijo način izmenjave podatkov in denarja.

Lahko si del revolucije v svetu sodobnega poslovanja!

Vseh 5 služb ponuja priložnosti za študentsko delo v IT industriji. Generacija Z je odraščala s tehnologijo in je vešča uporabe aplikacij in družbenih omrežij. Izbrana kariera v IT industriji omogoča razvoj novih veščin in prilagodljivost hitro spreminjajočim tehnološkim trendom.

Če te zanimajo kakovostne študentska dela v IT industriji, ki jih lahko opravljaš preko našega študentskega servisa, redno spremljaj ponudbo. Oglej si tudi, kje so naše poslovalnice po vsej državi.

Datum objave: 5. junij 2023