Kako izkoristiti študentske popuste in ugodnosti med študijem

Kako izkoristiti študentske popuste in ugodnosti med študijem

Študentje, pozor! Jesen je tu in z njo novo študijsko leto. Se že pripravljate na novo šolsko obdobje, nove predmete, nove izpite in nove priložnosti za študentsko delo? No, poleg tega vam jesen prinaša tudi obilico študentskih popustov in ugodnosti. Da, prav ste slišali! V tem blogu vam predstavljamo nekaj najbolj vročih študentskih “deals”, ki jih enostavno ne morete zamuditi.

Javni prevoz

Če boste poleg študija tudi delali, bo javni prevoz postal vaš najboljši prijatelj. To je odličen način za prihranek, še posebej, če se vsak dan vozite med šolo, delom in domom.

Javni prevoz v Sloveniji je zelo dobro razvit, še posebej v večjih mestih kot sta Ljubljana in Maribor. Za dijake in študente, ki se pogosto prevažajo med šolo, delom in domom, obstajajo številne ugodnosti, ki lahko olajšajo finančno breme. Eno izmed najbolj priljubljenih ugodnosti je subvencionirana mesečna vozovnica za avtobus ali vlak.

Subvencionirane vozovnice: Ta subvencija omogoča študentom in dijakom, da kupijo mesečno vozovnico po znatno znižani ceni. Subvencionirane vozovnice lahko pridobite pri prevoznih podjetjih, kot so Slovenske železnice in Ljubljanski potniški promet (LPP). Subvencionirane vozovnice so na voljo za študente, ki imajo status in so vpisani v izobraževalne ustanove v Sloveniji.

Mesečna ali letna vozovnica: Poleg mesečnih vozovnic so na voljo tudi letne vozovnice, ki so parv tako subvencionirane. Te so še posebej uporabne za študente, ki že vnaprej vedo, da bodo potrebovali prevoz skozi celotno šolsko leto.

Izračun subvencije: Višina subvencije je odvisna od razdalje med kraji, med katerimi potujete, in drugih dejavnikov, kot so študentski status, starost itd. Na spletnih straneh prevoznih podjetij lahko običajno najdete kalkulatorje za izračun stroškov. 

Kako pridobiti subvencionirano vozovnico? Za pridobitev subvencionirane vozovnice boste potrebovali veljavno študentsko ali dijaško izkaznico, fotografijo in dokazilo o vpisu. Postopek nakupa je enostaven in ga je mogoče opraviti na blagajnah prevoznih podjetij ali celo prek spleta.

Z uporabo subvencioniranih vozovnic za javni prevoz lahko študenti in dijaki v Sloveniji prihranijo precej denarja, ki ga lahko nato namenijo za druge stvari, kot so učbeniki, študentski boni za hrano ali nastanitev. Ne zamudite te odlične priložnosti za prihranek in se pozanimajte o različnih možnostih, ki so vam na voljo!

Tehnologija in programi

Ker živimo v digitalni dobi, je tehnologija nepogrešljiv del našega vsakdana. Podjetja, kot so Apple, Microsoft in Adobe, ponujajo študentske popuste na svoje produkte. Če potrebujete nov prenosnik za študij ali pa licenco za Adobe Suite za študentski projekt, je to odlična priložnost za prihranek.

Hrana in pijača

Vsi vemo, da študentsko življenje pomeni veliko hitre hrane in kave. Začnite izkoriščati študentske popuste v različnih restavracijah, hitrih prehranah in kavarnah. Nekatere kavarne celo ponujajo študentske popuste, če pokažete študentsko izkaznico, kar je odličen način, da prihranite na dnevnem odmerku kofeina. V Sloveniji imamo poleg tega še eno super ugodnost – študentske bone. Ti vam omogočajo subvencionirane obroke v različnih restavracijah in gostilnah. Torej, če med študijem in delom ne boste imeli časa za kuhanje, so študentski boni odličen način, kako se prehraniti hitro in cenovno ugodno. Nekateri ponudniki celo omogočajo kombinacijo študentskega bona in dodatnega študentskega popusta, kar pomeni dvojno prihranek!

Oblačila in dodatki

Vse več trgovin ponuja študentske popuste na oblačila in dodatke. Z malo raziskave lahko prihranite veliko na novih jesenskih oblačilih, ki jih boste potrebovali za šolo in delo.

Kako najti najboljše popuste?

Spremljajte spletne strani in socialne medije podjetij.

Včlanite se v študentske popustniške programe in aplikacije.

Uporabite študentsko izkaznico kot ključ do popustov.

Pogovorite se z drugimi študenti in izmenjajte informacije.

 

Ne zamudite teh odličnih priložnosti za prihranek. Z malo načrtovanja in raziskave lahko jesen naredite bolj prijetno za vašo denarnico! 

Kako priti do dodatnega zaslužka in izkoristiti študentske popuste med študijem si preberi na tej povezavi.

Datum objave: 24. oktober 2023