Iz strežbe v karierno orbito: Kako ti delo v strežbi lahko odpre vrata do sanjske službe

Iz strežbe v karierno orbito: Kako ti delo v strežbi lahko odpre vrata do sanjske službe

V hitro spreminjajočem se svetu se dijaki in študenti soočajo z vse večjimi izzivi pri vstopu na trg dela. Toda ni vse tako sivo, kot se zdi. Študentsko delo v strežbi ne ponuja le dodatnega zaslužka, temveč tudi bogat nabor izkušenj in veščin, ki vam lahko služijo kot odskočna deska za prihodnjo kariero.

1. Praktične veščine komunikacije

Luka je skozi delo v kavarni, ki ga je našel preko študentskega servisa, pridobil veščine komunikacije, ki so neprecenljive. Uspešno je komuniciral z različnimi strankami, kar mu je pozneje omogočilo, da je z lahkoto vodil projekte v marketinški agenciji. Njegova sposobnost prilagajanja komunikacijskim stilom je bila ključna za njegov karierni napredek.

2. Reševanje problemov na hitro

Maja se je naučila hitrega reševanja problemov, medtem ko je delala v priljubljenem restavracijskem objektu, ki ga je našla preko študentskega servisa Mjob. Izurila se je v obvladovanju nenadnih navalov gostov in reševanju težav z zalogami, kar je zdaj uporabna veščina v njeni vlogi operativne direktorice v startup podjetju.

3. Finančna pismenost

Dela v strežbi učijo mlade tudi finančne pismenosti. Grega je med delom kot natakar, delo, ki ga je dobil preko študentskega servisa, pridobil odlične veščine upravljanja denarja. Te veščine so se izkazale za neprecenljive zdaj, ko vodi svoje lastno podjetje in skrbi za stabilno finančno prihodnost.

4. Čustvena inteligenca

Anja je delala v hotelski restavraciji, ki je ponujala dijaško delo, in razvila visoko stopnjo čustvene inteligence. To znanje ji je omogočilo razumevanje različnih karakterjev in potreb gostov, kar ji danes pomaga pri njenem delu kot svetovalka za človeške vire.

5. Timsko delo

Tadej se je naučil vrednosti dobrega timskega dela med svojim delom v restavraciji. Spoznal je, da je za uspeh potrebna popolna sinhronizacija med člani ekipe. Te lekcije so bile neprecenljive, ko je napredoval v vlogi produktnega menedžerja v tehnološkem gigantu, kjer je timsko delo ključnega pomena.

Delo v strežbi je veliko več kot priložnost za dodaten zaslužek med študijem. Je laboratorij, kjer se mladi lahko učijo, rastejo in razvijajo veščine, ki jih bodo potrebovali v svoji prihodnji karieri. 

Če vas je naš članek navdihnil in bi radi pridobili neprecenljive izkušnje ter dodaten zaslužek, ne odlašajte. Preverite najnovejše priložnosti za študentsko in dijaško delo v strežbi na študentskem servisu Mjob. Ne zamudite priložnosti za začetek svoje karierni poti z delom, ki ne ponuja le finančne nagrade, ampak tudi priložnost za osebno in profesionalno rast.

Datum objave: 15. september 2023